De Specialist


 

Danny Berendsen, opgegroeid in Vught, is van jongs af aan al actief in de sportwereld. Vanaf zijn zevende jaar is hij gaan voetballen en deze sport heeft hij zeventien jaar met veel enthousiasme beoefend. Na zijn jeugd begon zijn interesse voor krachttraining en fitness steeds groter te worden. Deze interesse was binnen twee jaar uitgegroeid tot een passie voor de sport.
Deze passie heeft geleid tot de keuze voor een sport gerelateerde opleiding. Tijdens zijn studie, Sport en Bewegingseducatie (SBE), op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) kwam hij erachter dat hij in de individuele sportbegeleiding en leefstijlverbetering verder wilde. Hier volgde hij als aansluiting de Minor Sport en Voeding. Om zich nog verder te ontwikkelen besloot Danny om na het behalen van de Bachelor of Health in 2012 direct specifiek verder te studeren.

Deze vervolgstudie was van de National Strength and Conditioning Association (NSCA), een wereldwijd bekende en erkende organisatie. Tijdens deze studie is Danny gaan werken als personal trainer in Vught en omstreken. In 2013 heeft hij de opleiding NSCA Certified Personal Trainer (NSCA-CPT) succesvol afgerond en is daarna verder gaan studeren voor Certified Strength and Conditioning Specialist (CSCS) van de NSCA. De CSCS certificering is de hoogste op het gebied van kracht en conditie voor topsporters. In 2014 is hij naar Londen geweest om ook deze studie met succes af te ronden.

Om zijn kennis te delen en om geïnteresseerden van zoveel mogelijk goede informatie te voorzien schrijft Danny artikelen. Klik hier voor een overzicht van zijn geschreven artikelen om op deze manier een inzicht te krijgen in zijn kijk op training en conditionering.

Tijdens de begeleiding van zijn klanten heeft Danny een grote interesse gekregen voor het specifiek trainen voor blessure herstel en preventie. Veel klandizie kwam hiervoor ook bij hem terecht en in samenwerking met verschillende fysiotherapeuten en specialisten begeleidt hij nu meerdere hersteltrajecten. In 2018 kwam hij in aanraking met Egoscue. Een theorie voor houdingstherapie uit Amerika die wereldwijd met succes wordt beoefend. Deze theorie sloot zo goed aan bij zijn visie dat hij besloot de opleiding Egoscue Certified Postural Alignment Specialist te volgen bij de Egoscue University. Medio 2018 heeft hij deze studie met succes afgerond en is hij begonnen als houding specialist. De kennis van training en conditionering samen met de houdingstherapie zorgt voor een specifieke combinatie waar hij mensen met (chronische) pijnen en blessures helpt herstellen.

Na een jaar ervaring opgedaan te hebben in de houdingstherapie met veel positieve resultaten is Danny naar een kliniek in Florida geweest om daar een kijkje te nemen achter de schermen. Hier heeft hij een goed beeld gekregen van de Amerikaanse wijze van deze methode. Zijn eigen positieve ervaringen samen met de invloeden van dit bezoek heeft hem doen besluiten verder te studeren binnen de Egoscue Method. Eind 2019 heeft hij de Level 2, Egoscue Certified - E-cise Therapy Skills opleiding met succes afgerond.

Danny gelooft in een persoonlijke aanpak en stemt zijn behandelplannen individueel af op zijn klanten. Er zijn namelijk meerdere manieren om een doel te bereiken. Het is belangrijk om de manier te vinden die het beste bij u past. Heeft u zin om dat te bereiken waar u al tijden naar uitkijkt? Danny heeft de kennis en ervaring om u hiermee te helpen. Neem contact op en zet de eerste stap naar het bereiken van uw doelen!

Certificaties:
Bachelor of Health
CSCS
NSCA-CPT
Egoscue Certified - Postural Alignment Specialist
Egoscue Certified - E-cise Therapy Skills

 

Klik hier voor ervaringen van klanten.