The Egoscue Method

 

 

Wat is The Egoscue Method?

De Egoscue Method is een vorm van houdingstherapie die wordt gebruikt om chronische pijn te verhelpen en de functionele mobiliteit van het lichaam te verbeteren. De methode is ontwikkeld door Pete Egoscue.

De Methode is gebaseerd op de overtuiging dat het ontwerp van het lichaam goed is en dat de meeste pijnen veroorzaakt worden door overbelasting of blessures. Deze blessure of overbelasting brengt het lichaam uit balans waardoor het lichaam niet goed functioneert.

Egoscue combineert de expertise van de specialist met technologie om de houding te analyseren. Via deze analyse wordt een persoonlijk oefenmenu gecreëerd ontworpen om het lichaam terug in balans te krijgen door de dysfunctie die de pijn veroorzaakt te verhelpen.

 

Houdingstherapie Egoscue Alignment


 

Pete Egoscue

De Egoscue Methode is ontwikkeld door Pete Egoscue doordat hij een oplossing zocht voor zijn eigen chronische pijn. Jaren geleden kwam Pete Egoscue terug van Vietnam met een medaille en constante zenuwpijn door verwondingen die hij daar had opgelopen. De medici en therapeuten die hem hielpen hadden geen oplossing voor zijn problemen en de pijn bleef. Omdat hij dit niet kon accepteren is hij zich gaan verdiepen in de anatomie en fysiologie van het lichaam. Hij kwam erachter dat een lichaam symmetrisch en in balans hoort te zijn. Pete was dat zelf helemaal niet. In zijn proces naar het terugkeren naar een houding van symmetrie en balans is hij erachter gekomen dat dit een direct verband had met zijn pijnklachten.

Met deze kennis heeft hij een theorie ontwikkeld die systematisch de houding van het lichaam herstelt. De oefeningen die hij gebruikt zijn deels zelf ontwikkeld en deels geïnspireerd op andere principes zoals onder andere Yoga en Pilates.

Pete Egoscue heeft inmiddels 25 klinieken opgericht in Noord-Amerika, Mexico en Japan. Hiernaast heeft hij verschillende boeken geschreven.

 

 

Egoscue