Testimonials


 

Annelies (34 jaar)
In mei 2017 ben ik bij Danny begonnen met Personal Training. Ik heb het syndroom van Ehlers-Danlos. Hierdoor biedt mijn bindweefsel te weinig stevigheid aan mijn gewrichten en moeten mijn spieren te veel van die taak overnemen. Als gevolg hiervan heb ik chronische pijnklachten in mijn boven- en onderrug, maar ook wisselende (pijn)klachten op allerlei andere plaatsen in mijn lijf.
Eén van de grootste beperkingen was mijn looppatroon, waarbij mijn knie iedere stap in de overstrekking schoot. Als ik liep had ik snel zoveel pijn dat ik niet verder kon. Na 100 meter begon de uitstralende pijn in mijn been en een soort kramp. Na nog 100 meter werd het tanden bijten en daarna moest ik al snel de handdoek in de ring gooien. Ik droeg daarom een grote kniebrace (van net boven mijn enkel tot net onder mijn lies) en had ook een rolstoel.
Alle vele jaren heb ik via allerlei manieren geprobeerd om mijn klachten en looppatroon te verbeteren. Fysiotherapie, mensendieck, osteopathie, acupunctuur, medische fitness, braces, maar hoewel er soms wel enig resultaat was, leek het probleem nooit echt opgelost. Het leidde nooit tot een verbetering in mijn looppatroon.
Het trainen met Danny verliep goed, maar ik bleef wel tegen een grens aanlopen vanwege mijn klachten. Tijdens één van de trainingen vertelde Danny dat hij bezig was met een opleiding tot alignment-therapeut van Egoscue. Hij vertelde me wat dat inhield en dat klonk interessant. Hoewel ik de moed voor wat betreft mijn lopen al had opgegeven, besloot ik toch nog een poging te wagen.
Ik ben in november 2018, toen ik nog aan het herstellen was van mijn 1e zwangerschap, begonnen. Ik kreeg van Danny een schema met oefeningen die ik liefst elke dag moest doen. Dit was in het begin even zoeken naar een fijn ritme, maar doordat ik al snel resultaat merkte, motiveerde dat enorm. Iedere periode maakten we foto’s en paste Danny mijn oefeningen aan, op basis van wat er op de foto’s te zien was.
Het was voor mij erg verfrissend om niet meer bezig te zijn met de vraag ‘welke klacht was er eerst’, maar stap voor stap te werken aan een algehele verbetering van mijn houding. Al snel merkte ik resultaat, zowel in mijn houding als in mijn klachten. Er ontstond bewegingsvrijheid in mijn heup en enkel en daardoor kon ik de loopbeweging veel gemakkelijker maken.
200 meter werd 1 kilometer, 1 kilometer werd 3 kilometer en vervolgens 5 kilometer. De kniebrace ging steeds vaker af (en ligt inmiddels stof te vangen in de kast) en dat geldt ook voor de rolstoel. Toen mijn invalidenparkeerkaart verliep heb ik deze niet verlengd omdat ik alle dagelijkse afstanden inmiddels zonder problemen kon afleggen.
Toen ik vervolgens weer zwanger raakte heb ik mede dankzij de alignment een voorspoedige zwangerschap gehad. Na de bevalling heb ik dit dan ook zo snel mogelijk weer opgepakt, in eerste instantie met lichte oefeningen die geschikt zijn voor na de bevalling. Ik merkte dat ik na mijn bevalling voorspoedig herstelde en ik snel weer terug op het niveau van voor mijn zwangerschap zat.
Eind januari 2021 heb ik zelfs 9,5 kilometer gelopen (met een half uurtje rust op de helft). Een enorme overwinning voor mij en iets dat ik niet meer had durven dromen. Door deze resultaten blijf ik ook gemotiveerd om de oefeningen te blijven doen. Het effect van de alignment werkt ook door in de krachttraining. Ik kan meer aan, ervaar veel minder pijnklachten tijdens het trainen en heb nu het gevoel dat het plafond nog lang niet bereikt is!
Willia (55 jaar)
Al meer dan 15 jaar heb ik de fysio plat gelopen met rug, nek en schouderklachten. 10 jaar geleden kwam daar ook nog fybromyalgie bij. Hele dagen pijn, en weinig slapen omdat zelf op bed liggen al pijnlijk was. Van alles al geprobeerd. Los masseren,  oefenen, shockwave therapie en revalidatie therapie maar niets gaf verlichting op de lange termijn. Niets pakte de ware oorzaak aan.
Tot ik de houdingstherapie tegenkwam.
Van Danny kreeg ik simpele en heel effectieve oefeningen, dit was eind feb. En gaande weg werd de pijn steeds minder en ging alles makkelijker.  Nu eind juni kan ik  weer een lange wandeling maken van 10 km zonder pijn,  voorheen was 3 km wandelen met 1 of 2 pauzes al te veel en moest ik een paar dagen rustig aan doen.
Nu kan ik weer genieten van de dingen die ik graag doen. Tuinieren is daar 1 van. Eerder was meer dan een uurtje was niet te doen voor me.  Nu gaat dat veel beter. Wanneer ik toch  last van mijn rug krijg na een hele middag in de tuin, dan doe ik mijn oefeningen en de pijn is weg.
De foto’s die gemaakt worden geven je een beter inzicht in je eigen houding, dingen die jezelf niet opmerkt, maar wel duidelijk zichtbaar zijn. De oefeningen worden persoonlijk op je aangepast. Je krijg duidelijk uitleg en een makkelijke app, zodat thuis oefenen een fluitje van een cent word. De vorderingen worden netjes bij gehouden aan de hand van de foto’s en het verbaasde me hoe snel het allemaal verbeterd.
Zo blij dat ik hiermee ben gestart. Ik heb mijn leven weer terug gekregen! Het klinkt misschien een beetje overdreven maar zo voelt het voor mij. Ik kan weer genieten van werken in de tuin, een mooie wandeling, en gewoon de dagelijkse dingen.
Jolanda (55 jaar)
Ik had al vele jaren last van nek en rugklachten. Doordat ik 5 jaar geleden dystrofie in mijn voet heb gekregen, heb ik 3 jaar lang met een brace gelopen. Deze Brace heeft ervoor gezorgd dat ik steeds goed moest kijken waar ik liep. Ook is de Brace een stuk hoger dan normale schoenen. Hierdoor heb ik een heel ander looppatroon aangenomen. Op deze manier is mijn houding veranderd. Door deze verandering heb ik veel last gekregen van nek en rugklachten. Mijn hoofd en nek staan erg naar voren en beneden. Na vele fysio bezoeken, wat de pijn wat verlichtte, maar nooit een oplossing was voor mijn pijn, ben ik verder gaan zoeken naar andere oplossingen. Bij de fysio gaven ze aan dat mijn houding in zoveel jaren erin gesleten zou zijn, dat het niet meer aan te passen was. Toen ik hoorde dat Danny houdingstherapie gaf, was ik toch erg benieuwd of hij iets kon betekenen.
Danny liet me door middel van foto's met mijn eigen ogen zien wat er verkeerd was aan mijn houding. Dit was even schrikken. Je weet wel dat het niet goed is, maar als je het echt ziet is dat toch heftig.
Van Danny kreeg ik oefeningen mee voor elke dag. Dit was even wennen. In het begin was elke dag oefeningen doen erg zwaar, maar ik had er wel wat voor over om me beter te voelen. De tweede serie oefeningen ging al een stuk beter en ik merkte dat ik al rechter op begon te zitten en tijdens het auto rijden minder last van mijn nek kreeg. De dagelijkse oefeningen kwamen in mijn systeem en ik begon het zelfs fijn te vinden om te doen. Wanneer ik een dag mistte, voelde dit ook niet goed.
Toen ik mijn derde serie oefeningen kreeg, maakten we opnieuw foto's en legden we deze naast elkaar. Het resultaat was verbluffend. Ik had minder pijn in mijn nek en rug, dat wist ik en voelde ik, maar als je met eigen ogen ziet wat het resultaat was van 3 maanden oefeningen, valt alles op zijn plek. Ik stond nu veel rechter en meer in balans. Ik merk ook met lopen dat ik veel rechter loop.
Nu ik dit besef doe ik mijn oefeningen met veel plezier. Ik ben erg blij dat ik deze stap genomen heb en kijk weer uit naar mijn nieuwe oefeningen. Danny bedankt.
Hadewijch (57 jaar)
Op mijn 52e, dacht ik alles wel zo’n beetje onder controle te hebben. Totdat ik last van mijn enkel kreeg.
Op mijn 22e ben ik geopereerd aan mijn enkelbanden na een verwaarloosde hockey blessure.
Na 30 jaar bezocht ik via allerlei omwegen de orthopeed “ mee leren leven dit is artrose” ik ging voor een second opinion nog eens naar een andere orthopeed “ gewoon sporten en pijnstillers nemen deze Whotson Jones plastiek is achterhaald en doen we nooit meer! Ik ging naar accupunctuur, wat zeker verzachtend was, maar mijn pijn kwam altijd terug.
Ik heb wat aan gesukkeld maar wilde ook niet opgeven. Een vriendin vertelde mij over Egoscue houdingstherapie bij Alpha... ik werk in de gezondheidszorg en ach met wat eigenwijsheid erbij vond ik het ook te duur..
Tot het moment dat ik ook mijn eigen smoesjes zat was en een afspraak maakten bij Danny Berendsen. Een man zo oud als mijn kinderen kon dat wat zijn? Pijn laten verdwijnen zonder pijnstillers?
Beste lezer “ ik ben het bewijs”!
Kom eens kijken op maandag of donderdag tussen 7.00 en 8.00 uur in de ochtend!
Ik train, ben fit, heb nooit meer pijn en voel mij top fit!
Tot maandag he?
Julius (22 jaar)
Ik heb al paar jaar last van rug- en nekklachten en wild graag gezonder en fitter leven. Vanaf april ben ik daarom gaan sporten onder begeleiding van Danny. Tijdens de leerzame, maar ook gezellige trainingen, leer ik vooral ontzettend veel over de juiste houding. De oefeningen worden duidelijk uitgelegd en begeleidt totdat ik ze helemaal onder knie heb. Verder ben ik na deze wekelijkse training erg gemotiveerd om de andere dagen zelf aan de slag te gaan in de gym. Het resultaat is dat ik oefeningen als deadlift en squads goed uit kan voeren zonder klachten, dit was niet gelukt zonder Danny. Verder is de combinatie met de voedingsgesprekken met Jeroen erg goed.

Met Jeroen heb ik beter inzicht gekregen in voeding en diëten, waardoor ik nu zeker wat kilo’s lichter ben en een stuk gezonder eet.Daarnaast gaf Danny mij dagelijkse oefeningen mee voor mijn houding. Deze oefeningen deed ik elke ochtend een half uur. Dit was in het begin even inkomen, maar ik merkte al snel het ongelofelijke resultaat.

De nekklachten waren al snel verdwenen en uiteindelijk verminderde de rugklachten ook binnen een paar weken.  Op voortgangsfoto’s is duidelijk te zien dat mijn houding is verbeterd. Zo’n snel en groot resultaat had ik niet verwacht! Ik kan weer dagen werken zonder rug- en nekpijn :).Kortom ben ik erg blij met de begeleiding van Danny en Jeroen. Mijn klachten zijn sterk afgenomen en ik ben een stuk fitter. Hierdoor leef ik een stuk fijner en haal ik plezier en motivatie uit het sporten. Ik zou dit aan iedereen aan raden!