Werkwijze


 

Voor wie is houdingstherapie geschikt?

Houdingstherapie is voor iedereen die beperkt wordt door (chronische) pijn of een gebrek aan functionele mobiliteit.
Hoewel houdingstherapie in essentie ontwikkeld is voor mensen met chronische pijn, kan het ook assisteren bij het verhelpen van pijn door overbelasting en blessures. Natuurlijk is het ook geschikt voor mensen die hun algemene gezondheid willen verbeteren.

Intake en Analyse

Tijdens de intake nemen we de klachten, beperkingen, beginsituatie, doelstellingen en verwachtingen door. Hier wordt gekeken of er een klik is met de specialist. Ook wordt er een analyse gemaakt van het lichaam. Deze analyse bestaat uit het maken van postuur foto's en functionele testen. De klant wordt hierbij meegenomen in het proces zodat deze een beeld krijgt van de huidige situatie en de reden van zijn/haar klachten.

Oefenmenu

Uit de intake en analyse wordt duidelijk waar de beperkingen zitten in het lichaam en waar de disbalans zich bevind. Met de uitkomst van deze analyse wordt via een speciale software gericht op houdingsanalyse een oefenmenu gecreƫerd. Dit menu is persoonlijk afgestemd en word daarna samen met de specialist doorlopen.

Evaluatie

Tijdens de evaluatie wordt dezelfde analyse nogmaals doorlopen. Hier worden de ervaringen van het menu en de vooruitgang besproken. Het is erg belangrijk dat u als klant ook een beeld krijgt van de situatie en de vooruitgang hiervan. Vanuit deze nieuwe situatie wordt dan het volgende oefenmenu gecreƫerd. Op deze manier blijft u vooruitgang boeken.


 

Veel gestelde vragen

  • Hoe lang duurt een afspraak?

Een afspraak duurt gemiddeld tussen de 30 minuten en 60 minuten.

  • Wat heb ik nodig?

Het succes hangt af van uw committent naar het behandelplan en het vertrouwen in de specialist. hiernaast heeft u alleen een open mind en comfortabele kleren nodig.

  • Is de therapie moeilijk?

De therapie is vrij eenvoudig en niet zwaar. Het zal een lichte uitdaging geven maar geen pijn of discomfort veroorzaken.